Náplně do vosích hnízd
Náplně do vosích hnízd jsou různé a vždy záleží především na chuti. Používají se marmelády a džemy, různé krémy nebo třeba i vaječný koňak.Marmelády a džemy
Na naplnění vosích hnízd se nejčastěji používají džemy a marmelády• rybízová
• višňová
• meruňková
Pro snadnější plnění by měly být řidší, proto je nechte před použitím chvíli v pokojové teplotě.
Krémy
Krémů, kterými se včelí úlky plní, je velké množství. I krémy ale musí mít vhodnou konzistenci – neměly by být příliš tuhé.Vanilkový krém
Suroviny• 1 vanilkový puding
• 2,5 decilitru mléka
• 30 gramů cukru krupice
• 1 vanilkový cukr
• 60 gramů másla
Všechny suroviny v misce důkladně rozšleháte do hladkého krému.
Máslový žloutkový krém
Suroviny• 80 gramů cukru krupice
• 1 vaječný žloutek
• 1 vaječný bílek
• 100 gramů másla
Bílek a cukr nejdříve ušleháte ve vodní lázni, pak odstavíte z ohně, mícháte do vychladnutí a nakonec přimícháte máslo, utřené se žloutkem.
Máslový krém s rumovou nebo kávovou příchutí
Suroviny• máslo
• cukr moučka
• rum
V misce utřete stejné množství másla a cukru, podle chuti přidáte rum, případně jemně mletou kávu.
Máslový krém s příchutí
Suroviny• 250 gramů másla
• 6 lžic cukru moučka
• 1 vejce
Vajíčko a cukr ušleháte ve vodní lázni. Změklé máslo šleháte až napění a pak do něj postupně přidáváte vajíčko s cukrem. Základním krém je pak možné dochutit přimícháním rumu, kakaa, čokolády, nastrouhaných ořechů atd.
Žloutkový máslový krém s rumovou příchutí
Suroviny• 160 gramů másla
• 100 gramů cukru
• 2 žloutky
• 4 lžíce rumu
• 2 lžíce kondenzovaného mléka
V kovové misce rozmícháte žloutky s rumem a cukrem. Pak misku ponoříte do horké vody a směs šleháte, dokud nezhoustne. Misku potom vložíte do mísy s ledovou vodou a vše mícháte do úplného vychladnutí. Na konec se přidá změklé máslo a kondenzované mléko, krém se vymíchá do hladka.
Krém s ovocnou příchutí
Suroviny• 150 gramů másla
• 140 gramů cukru moučka
• 4 lžíce ovocné šťávy
V míse rozetřete změklé máslo s cukrem a pak přimícháte ovocnou šťávu.
Jemná krémová náplň
Suroviny• 150 gramů másla
• 140 gramů cukru
• 2 vejce
• moučkový cukr
Moučkový cukr, bílky a polovinu cukru ušleháte ve vodní lázni do husté pěny a necháte ji vychladnout. V jiné misce utřete měkké máslo se zbylým cukrem, přimícháte žloutky a téměř studený krém z bílků.
Vaječný koňak
Vaječný koňak je další oblíbenou náplní vosích hnízd. Pokud nechcete použít kupovaný, můžete si ho snadno připravit sami.Suroviny
• 1 žloutek
• 1 vanilkový cukr
• 1 slazené kondenzované mléko
• rum nebo koňak
Žloutek, vanilkový cukr a slazené kondenzované mléko důkladně smícháte a našleháte, pak do směsi podle chuti přidáte rum nebo koňak.
TIP: Místo rumu nebo koňaku můžete na dochucení použít různé druhy ovocných likérů.